Via veiligheid in uw magazijn naar een beter rendement

01-03-2016  Per jaar krijgen driehonderdduizend werknemers een arbeidsongeval en komen gemiddeld tweehonderd meldingen van ernstige ongevallen binnen bij de Inspectie SZW, waarvan vijf met dodelijke afloop. In een enquête van het CBS geven 240.000 werknemers aan in 2014 één of meer arbeidsongevallen te hebben gehad, waarbij bij 88.000 arbeidsongevallen de werknemer minimaal vier dagen verzuimde. Arbeidsongevallen leiden niet alleen tot persoonlijk leed. Ze gaan ook gepaard met hoge kosten. Bovendien kan een ongeval het imago van het bedrijf schaden en hoge boetes tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk te investeren in een goede veiligheidscultuur.

Veilige werkplek

Veilig werken is werken in een omgeving waar de kans op ongevallen klein is. Werkgevers moeten volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit zorgen voor een veilige werkplek voor alle werknemers. In veel Nederlandse bedrijven zijn er echter nog te veel risico’s. Onderzoek toont aan dat duurzaam omgaan met de werknemers en investeren in veiligheid leiden tot minder ongevallen en dus voor bedrijf én maatschappij zeer rendabel zijn. Niet alleen daalt het ziekteverzuim, maar ook wordt de werksfeer beter, gaat de productiviteit omhoog en wordt de positie van aantrekkelijker werkgever onderstreept.

Integrale aanpak

Wilt u de veiligheid in uw magazijn verbeteren, dan dient u vooral inzicht te krijgen in de stand van zaken op de werkvloer. EVO helpt u daarbij via een integrale aanpak op veiligheidsbewustzijn in het magazijn; managers en teamleiders, heftruckchauffeurs en magazijnmedewerkers leveren allemaal hun eigen bijdrage om de veiligheid te vergroten. EVO is gesprekspartner van de Inspectie SZW en de beleidsmakers op het ministerie en werkt met hen samen in projecten om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Doe de magazijnveiligheid check

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder