Veiligheidsadviseur: zelf doen of uitbesteden?

Werkt jouw bedrijf met gevaarlijke stoffen? Dan is een veiligheidsadviseur vaak verplicht.

Om bedrijven, als het gaat om gevaarlijke stoffen, te helpen met het maken van de juiste keuzes is de Leidraad Veiligheidsadviseur ontwikkeld. Deze leidraad biedt een compleet overzicht van de concrete voor- en nadelen van zelf doen of uitbesteden. Ook geeft het een impressie van de mogelijke kosten.

Praktijksituaties

Het bedrijfsleven dat werkt met gevaarlijke stoffen is zeer divers. Dit varieert van chemiereuzen tot kleine cosmeticafabrikanten en (groot) handelaren. Daardoor kan de behoefte voor de inzet van veiligheidsadviseurs sterk verschillen. Dat leggen we hieronder uit.

Voorbeeld 1. Bij een klein bedrijf kan een veiligheidsadviseur noodzakelijk zijn. Maar als de werkzaamheden met gevaarlijke stoffen eenvoudig te monitoren zijn, is het vaak al voldoende om zelf een medewerker op te leiden.

Voorbeeld 2. De gevaarlijkestoffenwerkzaamheden binnen een bedrijf zijn complex geworden en onderhevig aan diverse soorten wetgeving. Bijvoorbeeld omdat de ene keer het transport alleen over de weg gaat en de andere keer per schip of per vliegtuig. Daardoor kan het bijhouden van de juiste expertise door de eigen veiligheidsadviseur te veel werk gaan vergen. Dan is het de tijd om uit te besteden.

De Leidraad Veiligheidsadviseur is gratis online aan te vragen. Geïnteresseerden die meer over de mogelijkheden van onze veiligheidsadviseurs of over onze veiligheidsadviseursopleidingen willen weten, kunnen contact opnemen met onze afdeling bedrijfsadvies. Telefonisch te bereiken op 079 – 346 73 33 of per e-mail.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder