Staatssecretaris gaat kijken naar huidige regelingen

leestijd 3 minuten

11-11-2020  Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) gaat kijken naar de regelingen die mkb-bedrijven kunnen helpen bij het innoveren van hun digitale processen. Dit heeft zij toegezegd na vragen van de Tweede Kamerfracties van CDA en SGP tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wij vinden het een goede ontwikkeling dat het mkb op dit vlak ondersteuning krijgt en dat nog eens goed wordt gekeken op welke manier de huidige regelingen en programma’s kunnen bijdragen aan het verbeteren van digitale processen. We gaan dan ook graag met de staatssecretaris in gesprek om ervoor te zorgen dat deze regelingen aansluiten op de huidige praktijk van handels- en productiebedrijven.

Artificial intelligence

evofenedex heeft, in aanloop naar de begrotingsbehandeling, aandacht gevraagd voor de huidige staat van digitalisering van logistieke processen bij met name mkb-bedrijven. Het is een goede zaak dat het ministerie samen met het bedrijfsleven inzet op digitalisering, en de kansen die dit biedt bij het gebruik van doorbraaktechnologie zoals artificial intelligence. Het mkb met een logistiek proces erkent de noodzaak deze processen op orde te brengen. Om zo in de toekomst concurrerend te kunnen blijven op de internationale handels- en productiemarkt en gebruik te kunnen maken van artificial intelligence. Dit is echter alleen mogelijk als bedrijven toegang hebben tot middelen en regelingen die zij kunnen inzetten aan de voorkant van het digitale transitieproces om op deze manier hun digitale basis op orde te krijgen.

Nu het ministerie naar de huidige regelingen gaat kijken, zullen wij, in overleg met onder andere MKB-Nederland, de huidige regelingen in lijn brengen met de ondersteuningsbehoefte van mkb-bedrijven met een logistieke operatie.

Digitaliseren met de Digiscan

Digitaliseren is niet iets wat je even erbij doet. Daarom hebben wij de gratis Digiscan ontwikkeld. Het doel van de Digiscan is jou te helpen stappen te zetten qua digitalisering om de druk op jouw logistieke operatie te verlichten. De uitkomsten van de Digiscan bieden je houvast voor je digitale plannen. Zo weet jij welke stappen gezet moeten worden om digitalisering effectief in te zetten in je bedrijf.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder