“Verbeteringen slagen alleen als je ze gezamenlijk maakt”

Logistiek teamleiders moeten veranderingen niet schuwen

Lami Acharki is teamleider bij de Bergschenhoekgroep B.V. in Lansingerland. Hij is verantwoordelijk voor twaalf medewerkers die maandelijks ruim drieduizend orders verwerken. Het bedrijf, gespecialiseerd in het maken van ventilatiemateriaal voor onder andere installateurs, groothandelaren en particulieren, kent voor hem geen geheimen meer.

In het 7000 vierkante meter grote magazijn is teamleider Lami al twintig jaar werkzaam. “Ik ben hier begonnen als planner, maar het leidinggeven zat altijd al in me. Toen de kans kwam om aan de slag te gaan als logistiek teamleider twijfelde ik geen moment.”

Alles voor de klant

Bij de Bergschenhoekgroep staat de klant centraal en daar zijn alle processen op ingericht, aldus Lami. Naast al het administratieve werk maakt hij tijd vrij om ook dagelijks op de werkvloer aanwezig te kunnen zijn. “Ik vind het belangrijk om goed contact te hebben met mijn team en te weten wat er speelt in het magazijn. Waar lopen ze tegenaan en waar kan ik ze eventueel mee helpen? We zorgen samen voor een optimaal logistiek proces, alleen dan kun je je klanten maximaal bedienen.”

Experts van de werkvloer

Dat samenwerken op de werkvloer loont blijkt wel uit een aantal verbeteringen die het bedrijf onlangs heeft doorgevoerd. Zo is het proces van het scheiden van inkomende goederen verbeterd en ook het ompakken van goederen gaat nu efficiënter. “Hier betrek ik mijn hele team bij, omdat zij dagelijks in het magazijn werken. Het zijn de experts van de werkvloer. In een gesprek bespreek ik de haalbaarheid en werkbaarheid en maak ik gebruik van hun inzichten. Verbeteringen slagen alleen maar als je ze gezamenlijk maakt.”

Ontwikkelen

Naast zijn drukke werkzaamheden als logistiek teamleider kijkt Lami ook naar de toekomst. Hij wil niet stilstaan in zijn ontwikkeling en volgt daarom de cursus Magazijnmanagement. “Ik heb nog veel te leren. Gelukkig krijg ik van het bedrijf voldoende ruimte om mezelf te verbeteren.”

Tot slot heeft Lami nog een tip om succesvol te zijn als teamleider. “Wees niet bang voor veranderingen. Elke trend biedt naast uitdagingen ook altijd kansen. Benut deze.”

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder