22-08-2012  Rijkswaterstaat en opdrachtnemer A-Lanes A15 hebben een mijlpaal bereikt in het project verbreding A15 Maasvlakte - Vaanplein. Tussen toe- en afrit 19 (Charlois/Rhoon) en het knooppunt Vaanplein is een nieuwe parallelrijbaan aangelegd.

Verkeerswissel

In september start een volgende fase van het project. Dan wordt de zuidelijke hoofdrijbaan aangepast. Door een verkeerswissel in het weekend van 1 en 2 september gaat het verkeer ter hoogte van tankstation Portland via de parallelrijbaan rijden. Deze is dan in gebruik als tijdelijke hoofdrijbaan. Deze situatie duurt tot en met december 2013.

Nieuwe zuidbaan

Vanaf begin 2014 wordt de geheel nieuwe zuidbaan (hoofdrijbaan en parallelrijbaan met in totaal vijf rijstroken) in gebruik genomen.

Nieuwe situatie

Van zondag 2 september 6.00 uur tot medio december 2013 gelden de volgende aanpassingen:

  • het verkeer rijdt over de nieuwe parallelrijbaan die als tijdelijke hoofdrijbaan in gebruik is
  • toerit 19 vanaf de Groene Kruisweg naar de A15 richting Ridderkerk is iets verlegd
  • het verkeer kan tankstation/verzorgingsplaats Portland vanaf de linkerzijde van de A15 bereiken
  • het verkeer dat komt vanaf tankstation/verzorgingsplaats Portland naar de A15 voegt via de linkerzijde met het overige verkeer in op de A15. De doorgetrokken streep van de invoegstrook is hiervoor verlengd
  • tankstation/verzorgingsplaats Portland blijft voor verkeer vanuit Heijplaat/Pernis (toerit 18) en Charlois/Rhoon (toerit 19) bereikbaar door om te rijden over het Gaderingviaduct via toe- en afrit 17 Hoogvliet

Eind 2015 moet de verbreding van de A15 klaar zijn.