07-02-2017  Rijkswaterstaat heeft bekendgemaakt dat aannemer Heijmans half februari begint met voorbereidende werkzaamheden voor verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Eind 2018 moet het verkeer gebruik kunnen maken van dit vernieuwde deel van de N35.

Ader van Overijssel

De N35 verbindt Twente met de regio Zwolle en is een belangrijke economische ader in Overijssel. Bedrijven maken dan ook veelvuldig gebruik van deze verbinding. De doorstroming en verkeersveiligheid op de N35 laten echter fors te wensen over. Zo ook op het wegvak tussen Zwolle en Wijthmen waar de weg onvoldoende capaciteit heeft om het verkeer goed te verwerken.

Verdubbeling

De N35 wordt tussen Oldeneelallee (Zwolle) en de Koelmansstraat (aansluiting Hoonhorst) verbreedt naar 2x2 rijstroken. Ter hoogte van Wijthmen wordt een nieuw tracé aangelegd dat bij Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande N35. Ter plaatse krijgt de weg een ongelijkvloerse kruising ‘Bos’ met op- en afritten.

Intensieve lobby

evofenedex ziet de verbreding van de N35 als resultaat van een jarenlange intensieve lobby en is verheugd dat de realisatie nu daadwerkelijk van start gaat. De organisatie blijft zich inzetten voor de verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid op de overige wegvakken van de N35 tussen Zwolle en Almelo.