Verdiepte aanleg A9 Amstelveen kan van start

Besluit goed nieuws voor bedrijven in regio Amstelveen

01-03-2019  De A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht mag worden verbreed, zo heeft de Raad van State besloten. In 2020 kan de eerste schop de grond in, en dat is goed nieuws voor de bereikbaarheid en bedrijven in de regio Amstelveen. Met de verdiepte snelweg wordt de doorstroming voor het vrachtverkeer, ook met chemische producten, verbeterd zonder dat er teveel overlast is voor de omwonenden.

De werkzaamheden starten in 2020 en moeten in 2026 afgerond zijn. Tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht komen er vier rijstroken per rijrichting en een wisselbaan. Bij Amstelveen wordt de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen om te zorgen dat er minder lawaaioverlast is voor de omwonenden. Ook komt er veertien kilometer aan geluidsschermen.

Tegen het Tracébesluit 2017 waren bij de Raad van State zeven beroepen ingediend. Drie daarvan zijn later ingetrokken en één beroep is niet-ontvankelijk verklaard. De overige drie beroepen zijn door de Raad van State ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder