31-03-2015  Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen logistieke en SCM functies? Wie behoren tot generatie Z en wat is een logistiek professional waard? Deze vragen staan centraal tijdens het vLm Young Potential Event.

Logistieke speeddate

Met dit evenement, dat op 30 april plaatsvindt en waarin de arbeidsmarkt centraal staat, richt de vereniging Logistiek management (vLm) zich op recruiters, werkgevers, docenten (jong)werkenden en studenten. Zo zijn er veel potentiële werknemers en werkgevers te vinden die met elkaar in gesprek gaan tijdens Dé Logistieke speeddate en strijden de finalisten van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek om de prijs voor beste bachelor- en masterscriptie van het afgelopen studiejaar.

Inkijkje

Ook geven vLm en organisatie en adviesbureau Berenschot een inkijkje in de resultaten van een in 2014 door vLm uitgevoerd Salaris- en Loopbaanonderzoek. Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ en de HR Academy bespreekt de belangrijkste en meest opmerkelijke uitkomsten met panel en publiek.

Generatie Z

Daarnaast spreekt René Boender (foto), auteur van het boek 'Generatie Z', over de huidige generatie jongeren die binnen afzienbare tijd de arbeidsmarkt betreed. René Boender beschrijft in zijn boek de opkomst van deze onvermoeibare, digitale generatie. ‘Op basis van nieuw onderzoek waag ik me aan een voorspelling van het gedrag van deze hele nieuwe generatie. Een generatie die altijd en overal online is. Voor wie sociale media geen ontdekking, maar een noodzaak zijn.’

Studiebeurzen

Als klap op de vuurpijl reikt de topsector Logistiek tijdens het Young Potential Event tien studiebeurzen uit aan talentvolle HBO studenten logistiek.

Meer informatie over dit event is te vinden op de website van vLm