Verhoog de motivatie, betrokkenheid en het vakmanschap in het magazijn

Duurzame inzetbaarheid

08-11-2017 In Nederlandse magazijnen en distributiecentra werken dagelijks ongeveer 600.000 mensen. De samenstelling van deze mensen verschilt per bedrijf: jong, oud, vast, flex. In de workshop Motivatie en Betrokkenheid: Teamcoaching en Vakmanschap – als onderdeel van het begeleidingstraject Duurzame inzetbaarheid – kregen deelnemers handige tips en trucs om medewerkers betrokken en gemotiveerd te houden en daarbij volledig in te zetten op hun kwaliteiten.

De optimale werkorganisatie

De praktijk van elke organisatie is verschillend, maar de uitdagingen om werknemers betrokken en gemotiveerd te houden hadden de deelnemers tijdens de workshop gemeen. Dit heeft uiteenlopende redenen: van het wel/niet organiseren van een kerstborrel tot aan de taak en functieverdeling binnen het team. Een optimale werkorganisatie wordt gevormd door de juiste mensen in je team te hebben voor de taken die er in het magazijn gedaan moeten worden.

Skill Matrix

Om deze taken en mensen in kaart te brengen is tijdens de workshop de Skill Matrix gebruikt. In deze matrix zet je de taken in het magazijn tegenover de mensen die je in je team hebt. Aan de hand hiervan kan er heel gericht gekeken worden hoe men teams kan coachen, sturen en begeleiden op de vaardigheden die ze hebben en die ze zouden moeten hebben. Zo kun je de motivatie en betrokkenheid verhogen. De deelnemers gingen met nieuwe inzichten en acties voor hun teams naar huis, om zich verder in te zetten voor de duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie.

Next steps

De deelnemers gaan de komende periode aan de slag met een plan van aanpak voor hun eigen bedrijf. Na het maken van het plan gaan zij, in samenwerking met ons, verder met de implementatie. Wil jij in het voorjaar van 2018 ook deelnemen aan dit traject? Neem dan contact op met Daniëlle Gevers Deynoot via dgevers@evofenedex.nl of bel naar 079 3467 254.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder