21-03-2014  In de loop van de dag wordt een begin gemaakt met wegafzettingen in een brede kring rond het World Forum in Den Haag. Het voormalig Congrescentrum is de komende dagen het centrum van de Nuclear Security Summit, de Nucleaire Top.

Afsluitingen

Vanaf zondagmiddag 23 maart tot en met woensdagochtend 26 maart zijn er langdurige afsluitingen te verwachten van de A4 tussen Schiphol en Leiden,  de A44 en van N-wegen in de het gebied tussen Schiphol en Den Haag.

Informatie

Een overzicht van alle tijden van afsluitingen is te vinden op de website Van A naar Beter.

Op andere snel- een hoofdwegen wegen in de Randstad moet rekening worden gehouden met grotere drukte en tijdelijke afsluitingen.

Venstertijden

Mede dankzij de inzet van EVO besloot Rotterdam bedrijven de ruimte te geven door de venstertijden tijdens de top tijdelijk op te heffen. Den Haag en de Amsterdamse stadsdelen Centrum en Nieuw-West staan tijdens de top bedrijven toe hun winkels en distributiecentra vanaf drie uur ‘s nachts te bevoorraden.

Ecocombi

Bedrijven die hun goederen met een lzv, ook wel ecocombi genoemd, (laten) vervoeren, mogen dit ook doen tijdens de NSS. EVO heeft zich hier hard voor gemaakt.

Gevaarlijke stoffen

Tijdens de NSS gelden er voor het transport van gevaarlijke stoffen geen extra afwijkingen bovenop de verkeersmaatregelen voor het ‘normale’ verkeer. Vervoer door de gemeente Den Haag moet ook tijdens de top gebruik maken van de bestaande routes voor gevaarlijke stoffen.

Ondernemers die tegen specifieke problemen aanlopen, kunnen contact opnemen met EVO, telefoon 079 3467 346.