25-06-2013   Weggebruikers krijgen aanstaande donderdag last van verkeershinder op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. In de namiddag organiseert de organisatie ‘Actie in Transport’ een langzaamaanactie door vrachtautochauffeurs. Zij willen hiermee de aandacht vestigen op de problematiek in de transportsector.

Actie

De deelnemers zullen om 16.00 uur over de volle breedte van de A2, met een snelheid van vijftig tot zestig kilometer per uur, richting Den Bosch rijden. Ter hoogte van Waardenburg eindigt de actie en voegen de chauffeurs weer achter elkaar in. Dit protest duurt ongeveer een half uur en levert ook hinder op voor verkeer op de A15 en A27.

Begrip

Dit is niet de eerste actie die ‘Actie in Transport’ voorzitter Van Rooij organiseert. Eerder reden vrachtautochauffeurs ook langzaam op de A1, A12, A16 en A67. Van Rooij hoopt hiermee te bereiken dat er meer begrip ontstaat voor de problemen die vrachtautochauffeurs dagelijks ondervinden.

Code 95

Ook wil hij dat de rij- en rusttijdenwet wordt aangepakt, de verplichte Code 95 wordt afgeschaft en dat er iets wordt gedaan tegen het absurde Franse boetebeleid.