22-03-2012  In het weekend van 1 april krijgen de weggebruikers richting Amsterdam een extra rijstrook ter beschikking op de A4 tussen Leiden/Zoeterwoude-Dorp en Leiderdorp.

Vertraging

Weggebruikers krijgen dat weekend te maken met afgesloten op- en afritten, rijstrookafsluitingen en een verkeersstop en moeten daardoor rekening houden met vertraging.

Af- en oprit Zoeterwoude-Dorp afgesloten

Op zaterdag 31 maart worden tussen 1.00 uur en 7.00 uur af- en oprit Zoeterwoude-Dorp/N206 afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit N11/Leiderdorp, waar de auto’s kunnen draaien en terug kunnen rijden via de A4 richting Den Haag. Tijdens de afsluiting worden de nieuwe aansluitingen van de op- en afrit verlegd naar het nieuwe weggedeelte.

Verkeersstop in de nacht

Om het verkeer over te zetten naar het nieuwe weggedeelte van de A4, wordt het verkeer ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp in de nacht van 30 op 31 maart rond 1.00 uur voor maximaal 15 minuten stilgezet. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Wegverbreding en -verdieping

Rijkswaterstaat werkt samen met de Combinatie A4 aan de verbreding van de rijksweg tussen Leiderdorp en Zoeterwoude-Dorp. De rijksweg A4 zorgt voor veel hinder in de omgeving en voor vertraging voor de weggebruiker. Daarom wordt de weg tussen knooppunt Burgerveen en Leiden verbreed en verdiept.