21-07-2014  Van 28 juli tot en met 8 augustus voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de J.J. Ewellbrug in de A50. De brug in Veghel wordt opgehoogd in het kader van de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Weggebruikers krijgen te maken met verschoven en versmalde rijstroken en een weekendafsluiting. Verkeer moet rekening houden met extra drukte, omleidingsroutes en een langere reistijd.

Minder files

Rijkswaterstaat verhoogt de brug met ongeveer één meter. Zo kunnen grotere schepen (met drie lagen containers) straks over de Zuid-Willemsvaart varen. Bedrijven en havens langs het kanaal zijn hierdoor beter bereikbaar. Dat is niet alleen goed voor de Brabantse economie, maar dit zorgt ook voor minder files en CO2-uitstoot: een schip met drie lagen containers haalt ongeveer 56 vrachtwagens of 100 bestelauto’s van de weg. Niet voor niets heeft EVO zich in het verleden hard gemaakt voor de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat verschillende afritten en opritten van de A50 af en wordt verkeer over verschoven en versmalde rijstroken geleid. Meer informatie over de hinder is te vinden op de website van vanAnaarBeter.nl. Ook maakte Rijkswaterstaat een filmpje over de werkzaamheden aan de A50 Eindhoven – Veghel.