Verkeersmanagementdata efficiënter plannen en navigeren

Antwoorden op vragen over data

10-07-2019  Data, connectiviteit of gegevens uitwisselen, het zijn allemaal woorden die vaak de revue passeren. Het probleem is alleen dat ze vaak vaak meer vragen oproepen dan antwoorden. Smart Mobility heeft daarom een filmpje gemaakt waarin ze een overzicht geven van nog maar een deel van de mogelijkheden van deze "buzzwords".

Vraagstukken ondernemers

Elke ondernemer in Nederland kampt, in de huidige online wereld, met vragen als:

"Mijn vrachtauto's komen vaak te laat door openstaande bruggen en files, hoe kan ik dat voorkomen?", "We zijn veel tijd kwijt met het registreren van alle wisselende venstertijden in alle gemeenten, hoe kan ik dat oplossen?", "Waar ligt precies de grens van een milieuzone en mag mijn vrachtwagen de zone betreden?", "Er schijnt een evenement te zijn in de binnenstad, wat is de meest optimale alternatieve route voor mijn vrachtwagen?". Dit zijn vraagstukken waar veel ondernemers dagelijks tegenaan lopen.

Inzicht door connectiviteit

Wat als alle bedrijven aan kunnen sluiten op gegevens die op de servers staan van het NDW? In dat geval zouden bedrijven in hun navigatiesysteem kunnen zien of bruggen open staan of waar evenementen plaatsvinden. Het gevolg is dat de route van een vrachtwagen met deze gegevens real-time aangepast kan worden, zodat de goederen zo snel mogelijk hun eindbestemming bereiken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van alle mogelijkheden die connectiviteit de logistieke sector biedt. Als systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen biedt dit oneindige kansen voor de kwaliteit van een transportplanning en de doorstroom van het transport.

Data als vijfde mobiliteit

Smart Mobility heeft een film gemaakt over data als vijfde mobiliteit. In het filmpje geeft antwoord op een deel van de eerder genoemde vragen en inzicht in de mogelijkheden die connectiviteit biedt.

 

button

 

Over SUTC

Dit artikel is geschreven door SUTC. Het efficiënt uitwisselen en delen van data is hun expertise. Er lopen op dit moment veel initiatieven vanuit zowel het bedrijfsleven als vanuit de overheid om het delen van gegevens te bevorderen. SUTC is hier nauw bij betrokken.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder