27-01-2016  De veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen draagt een grote verantwoordelijkheid. Hij of zij levert immers een grote bijdrage aan de veiligheid op de openbare weg, maar ook in het bedrijf zelf.

Cruciale rol

Vele duizenden bedrijven werken met gevaarlijke stoffen, variërend van de chemische industrie tot aan de schilder. ‘En dit gebeurt veilig’, zegt Thomas Reitsma, EVO-beleidsadviseur op het gebied van veiligheid en gevaarlijke stoffen in de vandaag verschenen EVO magazine.

‘Nederland behoort tot de veiligste landen ter wereld op het gebied van omgang met gevaarlijke stoffen. De veiligheidsadviseur heeft een cruciale rol voor de veiligheid rondom het vervoer van deze stoffen en alle handelingen die daarbij komen kijken.’

In het zonnetje

EVO start dit jaar met de verkiezing Veiligheidsadviseur van het Jaar. Reitsma: ‘Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Wij hopen bovendien dat deze verkiezing het vak een impuls geeft en dat het inzichtelijk maakt wanneer een onderneming een veiligheidsadviseur moet aanstellen én wat er allemaal bij komt kijken na het behalen van het diploma. Daarnaast willen we dat de verkiezing bijdraagt aan een positief imago van omgaan met gevaarlijke stoffen in het bedrijfsleven.’

Lees meer in het EVO magazine-artikel ‘Verkiezing Veiligheidsadviseur van het jaar’ (pdf)

Kandidaat aanmelden

Bedrijven of veiligheidsadviseurs kunnen vanaf vandaag op www.veiligheidsadviseurvanhetjaar.nl hun kandidaten aanmelden.