03-03-2016  De verkiezing voor het Veiligste Magazijn van Nederland is van start gegaan. Bedrijven die vinden dat hun magazijn een goede én veilige werkplek is, kunnen zich nu aanmelden. Het is de elfde keer dat de verkiezing wordt georganiseerd. Vorig jaar wonnen Ceva in Oud-Gastel en AkzoNobel in Groot Ammers.

Vaardigheden op peil houden

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn - van de groothandelaar in verf tot het Europese distributiecentrum van een lampenfabrikant. Een efficiënte logistiek begint en eindigt daar. Alleen door hun vaardigheden continu op peil te houden, werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers veilig en efficiënt in het magazijn. Daarom hebben BMWT, EVO, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport & Logistiek en Tempo Team het initiatief genomen voor de verkiezing.

Trend

Veiligheid is een trend, steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat veiligheid en gezondheid zorgen voor tevreden werknemers, meer efficiency en hogere productiviteit. De prijs is een bevestiging en waardering voor het bedrijf dat deze positieve punten combineert en waarbij mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn.

Beoordeling

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren of gouden waardering krijgen. De beoordeling van de jury is gebaseerd op de score op negen criteria waaronder verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. De voorzitter van de jury is ook dit jaar professor René de Koster van de Erasmus Universiteit.

Dag van het Magazijn

De uitslag wordt tijdens de Dag van het Magazijn op 9 november bekendgemaakt. Inschrijven is mogelijk tot en met 1 juni.