16-03-2017  De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is goed nieuws voor ondernemend Nederland. Dat stelt evofenedex, dat onderstreept dat de Nederlandse kiezer partijen die met het gezicht naar Europa en de rest van de wereld staan, een ruime meerderheid heeft gegeven.

Internationaal ondernemen

Eén gezamenlijke markt in Europa met vrij verkeer van goederen en goede handelsafspraken met de rest van de wereld blijven belangrijke voorwaarden voor het succes van bedrijven in Nederland. Internationaal ondernemen biedt immers aan meer dan 2 miljoen mensen werk en een derde van het Nederlandse gezamenlijke inkomen wordt met export verdiend. De uitslag biedt nauwelijks aanknopingspunten voor een protectionistische koers van een nieuw kabinet en dat is winst, stelt evofenedex.

Logistiek

evofenedex onderstreept ook dat de partijen die in aanmerking komen voor kabinetsdeelname allemaal werk willen maken van een betere en slimmere infrastructuur. Ook is er nu breed draagvlak in de Kamer om werkbare regels voor schoner en efficiënter goederenvervoer te realiseren.

evofenedex wil dat een nieuw kabinet knelpunten voor het goederenvervoer snel en innovatief aanpakt om de economische schade voor bedrijven te minimaliseren. Maar ook moeten onze steden goed en schoon bevoorraad kunnen worden.

Vervolg

Nu de uitslag bekend is, beginnen de onderhandelingen voor een nieuw kabinet . Deze zullen complex zijn, gezien de veelheid aan partijen die een nieuwe coalitie moeten gaan vormen. evofenedex volgt die onderhandelingen op de voet en zal waar nodig ook invloed uitoefenen op het onderhandelingsresultaat.

De campagne ‘evofenedex, de stem van handel en logistiek’ wordt dan ook voortgezet totdat er een nieuw regeerakkoord ligt waarin het belang van handel en logistiek goed is verankerd, aldus de organisatie.