16-02-2016  De Europese Commissie moet het vrije verkeer van goederen binnen de Europese Unie veiligstellen. Dat vraagt de European Shippers Council (ESC)  vandaag in een brief aan voorzitter Juncker van de Commissie.

Samenwerking

De Europese verladersorganisatie wil dat de EU zich richt op het verbeteren van de buitengrenzen. Praktisch vraagt de ESC de lidstaten om samen te werken met bedrijven om interne grenscontroles zowel veilig en efficiënt te maken.

Schade

De herinvoering van grenscontroles binnen de EU baart ondernemingen in heel Europa zorgen omdat ze handelsstromen tussen bedrijven hinderen De totale schade van de herinvoering van grenscontroles is al opgelopen tot 3 miljard euro. De totale schade kan echter aanzienlijk hoger uitvallen als de maatregelen een daling van de intra-Europese handel veroorzaken.

Europese vertegenwoordiging

De ESC is de koepelorganisatie van nationale verladersorganisaties, in Nederland de EVO. De organisatie vertegenwoordigt in ‘Brussel’ de logistieke belangen van de fabrikanten, retailers en groothandels