Tankstations mogen eerder verkopen bij verlenging avondklok

Leestijd 1 minuut

08-02-2021  Als de avondklok na 10 februari van kracht blijft, mogen tankshops het gedeelte met levensmiddelen anderhalf uur eerder openen. Tankstations mogen nu vanaf 6.00 tot 20.45 uur eten en drinken verkopen. Er is nu bekend gemaakt dat na een eventuele verlenging van de avondklok dat mag vanaf 4.30 uur.

Chauffeurs zijn voor sanitaire voorzieningen en eten en drinken afhankelijk van de faciliteiten van de winkels behorend bij tankstations. Gedurende de avondklok is het wel toegestaan om brandstof en ruitenvloeistof te verkopen, maar is verkoop van bijvoorbeeld een kop koffie niet toegestaan. Dit leidt tijdens de avondklokuren tot onbegrip bij zowel de chauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen als bij tankstationmedewerkers. Te meer daar iedereen die tijdens de avondklokuren op de weg is, een legitieme reden moet hebben.

evofenedex, de ondernemersverenging van 15.000 handels- en productiebedrijven, roept op om bij een verlenging van de avondklok de winkelvoorziening bij tankstations te allen tijde open te houden voor levensmiddelen en om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Brandbrief

Eerder heeft evofenedex samen met andere organisaties reeds in een brandbrief gepleit om de voorzieningen open te houden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder