07-08-2014  De Kölner Polizei heeft sinds kort camera’s geïnstalleerd en gekoppeld aan meetlussen om vrachtverkeer op de A1 bij Leverkusen te kunnen beboeten. Vrachtverkeer zou hier op grote schaal een gewichtsbeperking negeren.

Metingen

Sinds vorig jaar zijn er problemen met de technische staat van de Rheinbrücke op de A1 bij Leverkussen. Sinds juni is er daarom een gewichtsbeperking tot 3500 kilogram van kracht. Uit metingen is echter gebleken dat dagelijks duizend vrachtauto’s de gewichtsbeperking negeren en er per maanden tot zeshonderd maal per rijrichting een overschrijding van de wettelijke grens van 44 ton wordt geregistreerd.

Boetes

Om het grote aantal overtredingen terug te dringen heeft de Kölner Polizei sinds kort camera’s geïnstalleerd gekoppeld aan meetlussen. Kritiek van bestuurders die worden beboet, wordt door de Polizei van de hand gewezen. Al vanaf Wuppertal, Düren en Mönchengladbach worden bestuurders immers gewezen op de gewichtsbeperking.

Alternatieve routes

Chauffeurs wordt geadviseerd gebruik te maken van alternatieve routes zoals de A46 ten zuiden van Düsseldorf, of de A4/E40 ten zuiden van Köln. De verwachting is dat de gewichtsbeperking nog minimaal drie maanden van kracht is. De nieuw te bouwen brug ter vervanging van de huidige brug is naar verwachting pas in 2020 klaar.