07-05-2012  EVO en TLN zijn blij met het vervroegd openstellen van de extra rijstrook op de A12 tussen Gouda en Woerden.

Vanochtend heeft Rijkswaterstaat de vierde rijstrook op het traject Gouda – Woerden volledig in gebruik genomen. Hierdoor zijn er geen flessenhalzen meer op dit traject en komt er een einde aan de dagelijkse files.

Dat is goed nieuws voor het bedrijfsleven, want de A12 is met name voor het vrachtverkeer een belangrijke verbinding tussen Den Haag en de Duitse grensregio. 

Pluim

Het versneld openstellen van de vierde rijstrook is mogelijk geworden doordat Rijkswaterstaat marktpartijen vroegtijdig in het proces heeft betrokken door middel van een functionele uitvraag.

Hoewel de aannemer die de opdracht heeft binnengehaald in eerste instantie extreme hinder voorzag, kon dit toch worden beperkt tot slechts een aantal weekenden.

EVO en TLN zijn tevreden over de planning en communicatie van deze hinder. Rijkswaterstaat verdient volgens het verladend en vervoerend bedrijfsleven dan ook een pluim.