Vier finalisten voor prijs Veiligste Magazijn van Nederland

Jury binnenkort op bezoek bij Vistaprint, Jumbo, Bausch en Pon

23-08-2018  De laatste vier finalisten van de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland zijn bekendgemaakt. Vistaprint, Jumbo Supermarkten, Bausch Health en Pon Logistics gaan voor goud, zilver of brons.

Binnenkort kunnen deze bedrijven bezoek verwachten van de jury. Van alle magazijnen die zich dit voorjaar hebben aangemeld voor de verkiezing, hebben deze vier magazijnen volgens de jury het meest recht op een nominatie voor de finale op donderdag 15 november 2018. De jury staat onder leiding van René De Koster, Professor of Logistics and Operations Management aan de Erasmus Universiteit. De vier genomineerde magazijnen behoren allemaal tot de categorie grote magazijnen met meer dan 25 medewerkers.

De vier magazijnen zijn overgebleven nadat alle deelnemende magazijnen afgelopen zomer zijn bezocht door een auditeur die gespecialiseerd is in veiligheid. De uitgebreide rapporten van deze auditeurs vormen samen met de inschrijvingsformulieren de basis voor de selectie door de jury. De jury kijkt uiteraard of de deelnemende magazijnen voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, maar let ook op de daadwerkelijke veiligheid op de werkvloer, de technische voorzieningen, het werkklimaat en het veiligheidsbeleid van het management.

Bronzen, zilveren of gouden waardering

De Prijs voor het Veiligste Magazijn is een initiatief van BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team. Een veilige en efficiënte logistiek begint volgens de initiatiefnemers in de ruim 100.000 magazijnen die Nederland rijk is. Door hun vaardigheden continu op peil te houden, de werkprocessen te bewaken, de juiste voorzieningen te treffen en de arbeidsmiddelen periodiek te laten onderhouden en keuren, werken heftruckbestuurders, orderpickers en logistiek managers veilig en efficiënt in het magazijn.

De prijs wordt toegekend aan bedrijven die serieus werk maken van veiligheid in het magazijn. Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen verschillende criteria. Daarbij ziet de jury erop toe dat bij de realisatie van een veilige werkomgeving de drie pijlers mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn. De prijs is de bevestiging dat mensen met vertrouwen aan het werk kunnen in het magazijn.

Abbott winnaar in 2017

Vorig jaar ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Abbott Logistics in Breda, terwijl het zilver was weggelegd voor Herbalife International en Bavaria N.V. Brons werd gegeven aan Koninklijke Gazelle, Megagroup Logistics Services B.V. en Philips Healtech.

De finale vindt plaats tijdens de Dag van het Magazijn op donderdag 15 november 2018. Dit evenement start rond 10.00 uur met een aantal keynote speakers en workshops, waarna tussen 16.00 en 17.00 uur de winnaar bekend wordt gemaakt. De Dag van het Magazijn vindt plaats op ons hoofdkantoor in Zoetermeer.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder