Tips om de anderhalve meter slimmer te implementeren

Van pallets plaatsen tot zone-picking

In de meeste magazijnen kom je veel verspillingen tegen: van overbodige tussenvoorraden tot overproductie. Deze verspillingen kunnen leiden tot ruimtegebrek, te veel voorraad of opstoppingen in het logistiek proces. Door deze verspillingen te elimineren zorg je ervoor dat het logistieke proces nog veiliger, goedkoper en daardoor efficiënter kan worden ingericht. Juist nu er volgens de anderhalvemetercriteria moet worden gewerkt ligt er een kans om verspillingen aan te pakken en processen slimmer te organiseren. In dit artikel geven we vier voorbeelden van slimme mogelijkheden die je kunt uitvoeren in het coronatijdperk.

webinar-banner

De coronacrisis zorgt ervoor dat het werk veranderd. Bij sommige bedrijven staat zo’n beetje alles stil, terwijl een ander overuren draait. Dat we nog een tijdje door moeten met de strenge regels als handen wassen en afstand houden is wel duidelijk. Bedrijven moeten aan de slag om aan die anderhalvemeter te voldoen. Natuurlijk, stickers plakken en posters ophangen is een goed begin, maar er zijn meer dingen die je kunt doen om de anderhalve meter beter te kunnen garanderen en waarmee je meteen je magazijn optimaliseert.

In het onderstaande menu vind je vier mogelijkheden om dit te realiseren.

Tijd voor optimalisatie

Klik voor meer informatie en praktijkvoorbeelden

Hulp nodig bij het (her)inrichten van het magazijn?

Vraag een kosteloos online klankbordgesprek aan

Heb je vragen over jouw specifieke magazijnorganisatie? Vraag dan een kosteloos online klankbordgesprek aan met onze bedrijfsadviseur Arjen Lagerweij. In 30 minuten krijg je een persoonlijk advies en zet je de volgende stap om jouw magazijn te optimaliseren.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder