Missie VK gericht op uitdagingen binnen de maritieme- en waterstof sector

Leestijd 1 minuut

16-08-2021  Er komt een virtuele handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk, die in het teken zal staan van slimme havenontwikkeling, duurzame scheepvaart en waterstof. De missie die onder leiding staat van de ministers voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en die van Infrastructuur en Waterstaat wordt gehouden op donderdag 7 en maandag 11 oktober.

Maritieme kansen

Het VK en Nederland hebben vergelijkbare langetermijndoelstellingen en prioriteiten in hun maritieme strategieën. Innovatie, vergroening van de maritieme sector en verduurzaming van de complete logistieke keten (van verduurzaming van zee- en binnenvaart tot duurzaam wegtransport naar het achterland) staan bij beide landen centraal in hun strategie. Ook liggen er kansen voor samenwerking rondom slimme havenontwikkeling, met het oog op de verduurzaming van de maritieme industrie. Elke missiedeelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken met andere missiedeelnemers inplannen via een online platform.

Deelname

Wilt u deelnemen aan deze virtuele missie? Meld u dan hier aan vóór 27 augustus 2021. De kosten voor deelname aan deze virtuele missie bedragen € 250 per Nederlandse organisatie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Nederlandse ambassade in Londen, het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester en betrokken ondernemersorganisaties, waaronder evofenedex.

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder