Volop kansen voor ondernemers op Spoorcongres

Staatssecretaris licht plannen voor spoor toe op 10 oktober

25-09-2018  Voor het eerst in jaren komt het kabinet met plannen om het spoorgoederenvervoer een impuls te geven. Dat is goed nieuws voor handels en productiebedrijven die kiezen voor vervoer per spoor. Op het Spoorcongres op 10 oktober in Rosmalen licht staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) de plannen toe.

Onderdeel van de plannen is een subsidie van 12 tot 14 miljoen om de kosten voor het gebruik van spoor te verlagen en een pakket met aanvullende maatregelen om het spoorvervoer een impuls te geven. Daarnaast investeert de regering komend jaar 500 miljoen in spoorinfrastructuur.

Workshops

Naast de toelichting van de staatssecretaris geven verschillende verladers en vervoerders die dag workshops over de kansen die spoorgoederenvervoer biedt. Onder meer hoogleraar en filosoof Ruud Veltenaar confronteert aanwezigen aan de hand van het thema Shift Happens met veranderingen en uitdagingen die de mensheid in het algemeen staat te wachten. Daarbij gaat hij ook in op de gevolgen voor de logistiek. Een mindshift is volgens hem onvermijdelijk. Daarnaast zijn er verschillende workshops waar partijen als Avebe, Refresco en Maersk je meenemen in de kansen van spoorgoederenvervoer.

Gratis toegang

Het spoorcongres is gratis te bezoeken. Inschrijven kan via de website van het spoorcongres. Ben je nieuwsgierig welke plannen de spoorgoederensector samen met het ministerie heeft opgesteld om het spoorgoederenvervoer een impuls te geven. Hier lees je meer over het maatregelenpakket spoorgoederenvervoer.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder