Voor Elkaar in Delft: "Allesbehalve een sociale werkplaats"

Mensen willen hun werk graag goed doen

01-05-2020  Dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die afstand niet hoeven te hebben, wordt dagelijks  bewezen bij Voor Elkaar. Het bedrijf in het Zuid-Hollandse Delfgauw zet volop medewerkers met een beperking in, maar is allesbehalve een sociale werkplaats. “Met vallen en opstaan hebben we het voor elkaar gekregen.”

In een indrukwekkend pand op het industrieterrein Ruyven in Delfgauw worden Secrid Wallets, de luxe uitgevoerde miniportemonnees voor het bewaren van bankpasjes, niet alleen in elkaar gezet, maar ook verzendklaar gemaakt. Hetzelfde geldt voor champagnekoelers en de Vacu Vins, de bekende pompjes met afsluitdoppen voor wijnflessen. Tot zover niets nieuws. Behalve dan dat verreweg de meeste werknemers in de categorie vallen die zo stemmig ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ worden genoemd. Welkom bij ‘Voor Elkaar’, het bedrijf dat allesbehalve een sociale werkplaats is.

André Sloot (links) met een van zijn medewerkers.
André Sloot (links) met een van zijn medewerkers.

 

“We zijn een particuliere onderneming, met eigen productiehallen waar we voor onze klanten assembleren, produceren, verpakken en alle andere werkzaamheden uitvoeren, zoals plakken, stikken, vouwen of inpakken”, zegt algemeen directeur André Sloot. Hij is het type van de meewerkend voorman. Een joviale figuur, niet in pak maar in keurige blauwe trui, die zelf koffie haalt en populair is op de werkvloer. Als hij door de productiehallen - met een totale oppervlakte van bijna drieduizend vierkante meter - loopt, zwaaien medewerkers enthousiast naar hem of komen ze even van hun werkplek om ‘de baas’ even de hand te schudden. Sloot heeft voor iedereen een vriendelijk woordje en kijkt tevreden rond. En weerlegt meteen het bekende vooroordeel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te weinig zouden kunnen of niet zouden kunnen werken.

Geen tijdsdruk

“Kijk maar om je heen. Iedereen is tevreden aan het werk en de kwaliteit van het afgeleverde werk wordt zorgvuldig gecontroleerd. Anders zou een bedrijf als Secrid Wallets echt niet met ons werken”, zegt Sloot. De productlijnen zitten slim in elkaar; medewerkers zetten bijvoorbeeld de miniportemonnees in elkaar en pakken ze in. Langs de productietafels draait een lopende band, in de vorm van een oneindige lus. Er is dus niet, zoals in veel productiebedrijven, een band die het tempo bepaalt. Geen tijdsdruk. Pas als een doos helemaal vol is met nieuwe producten gaat hij op de band, voor verdere verwerking en kwaliteitscontrole. In een volgende hal rijgt een vrouw zorgvuldig koordjes voor wat straks een champagnekoeler wordt. Opvallend is het plezier waarmee alle werknemers hun werk doen.

Participatiewet

Voor Elkaar heeft 26 mensen in vaste dienst en laat de andere medewerkers via sociale werkplaatsen uit de regio komen. “Die laatste groep vormt de flexibele schil, daarmee kunnen we pieken opvangen”, legt Sloot uit. Hij is behalve algemeen directeur van Voor Elkaar ook CFO van Dutch Creative Brands (DCB), in het pand waarvan Voor Elkaar is gevestigd. DCB is het bedrijf achter onder meer de Vacu Vin en andere luxere wijn- en drankgerelateerde artikelen en de producten van Tomorrow’s Kitchen. “We zijn er in 2014 mee begonnen. De Participatiewet was er toen al, bedoeld om  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

De overheid vond het eerst wel wat vreemd wat we wilden gaan doen, maar met vallen en opstaan kregen we het voor elkaar. Vooral wegwijs worden in de wet- en regelgeving viel niet mee. De taal van de overheid is toch een beetje anders dan die van ondernemers.” Maar Sloot kreeg het voor elkaar en het bedrijf groeide van acht werknemers in 2017 naar 26 mannen en vrouwen nu, en het plan is om nog dit jaar vijftien mensen extra aan te nemen.

Bedrijvigheid bij Voor Elkaar in Delfgauw. Medewerkers aan de tafel maken voorgedrukte afbeeldingen los uit drukvellen.
Bedrijvigheid bij Voor Elkaar in Delfgauw. 

 

No risk-polis

Het heeft geholpen dat Voor Elkaar toegang kreeg tot een no risk-polis voor de ziektekosten. “Eerlijk is eerlijk, bij deze groep werknemers is het risico op ziekte wel wat groter, maar die polis neemt het grootste risico weg. En verder behandelen we iedereen als reguliere werknemer; ze beginnen allemaal met een tijdelijk contract van een jaar en kunnen uiteindelijk in vaste dienst komen”, aldus Sloot.

Over het werkaanbod heeft hij niets te klagen, zegt hij. “We gaan binnenkort voor een bedrijf uit de medische wereld koelmanchetten maken en voor het bedrijf City Tec bekijken we nu een opdracht om armaturen van de straatverlichting om te bouwen zodat ze geschikt zijn voor ledlampen. Daar kijken we zorgvuldig naar: kunnen we dat, hoe pakken we dat aan? Is er geen gevaar als we die lampen gaan testen? Want dan moet de stroom erop.” Wat volgens Sloot helpt bij dit soort klussen, is job carven, het werk in stukjes hakken. “En als we voor een bepaalde klus geen specifieke werknemer hebben, ga ik op zoek naar iemand.”

“Het is natuurlijk een geweldige opdracht”, vervolgt Sloot, terwijl zijn ogen gaan glimmen. “Denk maar eens aan hoeveel straatlantaarns alleen al de gemeente Rotterdam heeft, daar zijn we zo een paar jaar mee bezig.” Hij heeft dan ook goede hoop dat de gemeente Den Haag, waarmee de contacten al goed zijn, en Rotterdam gaan meedoen aan het project. “Het gekke is dat Den Haag veel actiever is met ons dan bijvoorbeeld Delft en Zoetermeer. En onze eigen gemeente, Pijnacker-Nootdorp, stuurt mensen met een beperking naar sociale werkplaatsen in Zoetermeer of Delft. Dat is toch gek? Als ze hier komen werken, kunnen ze op de fiets komen. Bovendien hebben ze in de basis zelfs meer zekerheid dan de gemiddelde werknemer en worden ze directer begeleid dan in een sociale werkplaats. Dus waar ben je bang voor?”, vraagt Sloot retorisch.

Voor Elkaar in Delfgauw

 

Kwaliteit

De begeleiding bij Voor Elkaar wordt gedaan door teamleiders, die tegelijkertijd jobcoaches zijn. Ze hebben kantoortjes die tussen de productiehallen in liggen, maar lopen veelal op de werkvloer. “Het moet vertrouwd zijn, daarom zijn jobcoach en teamleider één persoon, met wie de werknemers een band opbouwen”, zegt Sloot.

Hij prijst vooral de gedrevenheid van zijn medewerkers. “Mensen willen hun werk graag goed doen, laten zien wat ze kunnen. Het tempo ligt hier misschien iets lager dan in een regulier bedrijf, maar de kwaliteit van het afgeleverde werk ligt soms zelfs hoger. Dat houden we scherp in de gaten. En de mensen zijn blij en trots dat ze hier mogen en kunnen werken, het is geen dagbesteding maar een echte baan en het leuke is dat ze de producten die ze zelf hebben gemaakt en ingepakt gewoon in de winkel zien liggen. Daar krijgen we vaak leuke reacties op”, aldus Sloot. Hij staat op, een volgende afspraak wacht. Bij het afscheid zegt hij dat het eigenlijk best simpel is, wat Voor Elkaar doet. “Je moet kijken naar wat iemand kan”, zegt Sloot nuchter. “We moeten maar eens af van het idee dat mensen met een beperking alleen maar knijpers in elkaar kunnen zetten of zakjes plakken.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in evofenedex magazine en geschreven door Guus Peters.


Pocketguide Mens&werk in de logistiek

Om handels- en productiebedrijven meer en beter inzicht te geven in de gevolgen van de veranderende arbeidsmarkt hebben wij praktijkverhalen en tips van bedrijven en experts verzameld. Voorbeelden van en tips over het meekrijgen van medewerkers op de werkvloer bij veranderingen, nieuwe manieren van personeel werven en de Wet arbeidsmarkt in balans. Je kunt het boekje kosteloos aanvragen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder