19-04-2016  Duurzame stedelijke distributie, zoals bevoorrading met elektrische bakwagens of verhoging van de beladingsgraad, levert het bedrijfsleven voordelen op. Bedrijfsleven en overheden hebben hierover afspraken gemaakt in de Green Deals Zero Emission. EVO kan bedrijven begeleiden tijdens de transitie naar duurzame stedelijke distributie.

Bakwagens, ontkoppelpunten

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame stedelijke distributie. Zo bevoorraadt Heineken veel klanten met elektrische bakwagens, maakt C&A gebruik van ontkoppelpunten aan de rand van de stad en vervoert Roadrunner producten de ‘last mile’ naar het centrum van Rotterdam met een elektrisch voertuig.

De verwachting is dat er de komende jaren steeds meer van dit soort initiatieven komen en dat bestaande ideeën verder worden uitgewerkt.  

Voordelen

Waarom al deze moeite doen? Ondernemers die verduurzamen in stedelijke distributie kunnen rekenen op privileges. Denk hierbij aan verruimde venstertijden. Gemeenten zullen aandachtig luisteren naar de individuele wensen en suggesties van de ondernemer om duurzame stedelijke distributie mogelijk te maken. Verduurzaming van stedelijke distributie biedt kortom allerlei kansen.

Externe kritische blik

Of een bedrijf nu op het punt staat  hiermee te starten of al vergevorderde plannen heeft; EVO kan bedrijven hierbij begeleiden of fungeren als sparringpartner. EVO heeft veel expertise op dit vlak en kent de weg naar de gemeente. Bovendien, eens in de zoveel tijd een externe kritische blik op de bedrijfsvoering en/of de dagelijkse operatie kan nooit geen kwaad.

Interesse? Neem contact op met Kamil Górak.