12-06-2014  Vereniging VACO wil de misverstanden over vernieuwde banden uit de wereld helpen. De bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche heeft daarom een brochure gemaakt om bedrijven voor te lichten over de voordelen van vernieuwde banden. Op de ‘Dag van het eigen vervoer’ nam algemeen directeur van EVO Machiel van der Kuijl het eerste exemplaar in ontvangst.

Vooroordeel

Over de vernieuwde band bestaat volgens VACO het hardnekkige vooroordeel dat deze kwalitatief onderdoet voor nieuwe banden. Niets is echt minder waar, meent de bedrijfstakorganisatie. Uit testen blijkt dat de veiligheid en betrouwbaarheid van vernieuwde banden gelijk is aan nieuwe banden. Een Europees keurmerk voor het vernieuwen van banden, tests van eindproducten en audits van vernieuwers van bedrijfswagenbanden helpen de kwaliteit te waarborgen.

Kosten

De brochure van VACO maakt inzichtelijk hoeveel geld bedrijven kunnen besparen door vernieuwde banden te gebruiken. Afhankelijk van het merk en het type band zijn vernieuwde banden tot een paar honderd euro per band goedkoper in aanschaf. Per saldo vertaalt zich dit volgens VACO in een lagere kostprijs per kilometer van 35 tot 50 procent.

Duurzaam

Tot slot wijst VACO op het feit dat rijden met vernieuwde banden duurzaam is. Voor een vernieuwde band zijn 75 procent minder grondstoffen nodig. Ook is de CO2-emissie voor het maken van een vernieuwde band ruim 80 procent lager.

Meer informatie

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in vernieuwde banden kunnen de brochure downloaden.