Winnaar 2019 aan het woord

Leestijd: 3 minuten

25-5-2020  Met het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpen evofenedex, ING, KLM, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) elk jaar tien mkb-bedrijven met het uitbreiden van hun buitenlandse activiteiten. De voorinschrijving voor 2020 is onlangs geopend. Genap is een van de winnaars van vorig jaar.

Dit bedrijf uit ’s-Heerenberg ontwikkelt, produceert en installeert met folieconstructies op maat duurzame oplossingen voor het opslaan, tegenhouden en afdekken van vloeistoffen, vaste stoffen en gassen. De focus van Genap ligt op grond-, weg- en waterbouw, en land- en tuinbouw. Onder het motto ‘think global, act local’ wil eigenaar en algemeen directeur Dick van Regteren zijn duurzame oplossingen voor het opslaan van water en meststoffen wereldwijd beschikbaar maken. Sinds 2018 is er een vestiging in Kenia en met behulp van het OHMF wil hij nu naar India.

“Omdat in India veel groeimogelijkheden zijn, willen we daar samen met een joint venture partner lokaal gaan produceren en een verkoopnetwerk voor het hele land opzetten”, legt Dick uit. “Daarbij worden we goed geholpen door het OHMF. Zo heeft ING een sessie verzorgd over hoe we in India met onze producten waarde kunnen creëren om er concurrerend te werken. Ook hebben we een risicoanalyse gedaan en uitleg over het bankwezen gekregen. Met KLM hebben we gekeken naar routedeals om te besparen op onze vliegkosten.”

Handelsmissie

Ook RVO is al bij Genap geweest. “Op hun advies hebben we in januari de ambassadeursconferentie in Den Haag bezocht”, vertelt Dick verder. “Dat was voor ons erg waardevol omdat we onze plannen een-op-een met de ambassadeur konden bespreken. In april gaan wij nu mee met een handelsmissie! Die is helemaal gericht op bedrijven zoals wij, die actief zijn op het snijvlak tussen land- en tuinbouw, water en sleuteltechnologieën.” Sjaak Leentvaar van evofenedex komt in het tweede kwartaal de exportmedewerkers trainen over hoe je in India de beste verkoopresultaten behaalt. Ook gaat de ondernemersvereniging helpen bij het efficiënter organiseren van de logistiek.

'Bankable' business plan

Volgens Dick draagt de ondersteuning van het OHMF echt bij aan het realiseren van zijn plannen. “Zo werd onze subsidieaanvraag voor een bankable businessplan dankzij alle goede ondersteuning zonder problemen goedgekeurd.” Hij gaat dit jaar zelf naar India voor een gesprek met de beoogde joint venture partner. “Ook gaan we potentiële leveranciers bezoeken en ervoor zorgen dat ons businessplan eind 2020 klaar is. Omdat ze je alle handvatten bieden om écht aan de slag te gaan, is deelnemen aan het OHMF een mooie stok achter de deur om je plannen te realiseren!”

Word jij dit jaar een van de winnaars van het Oranjehandelsmissiefonds? De voorinschrijving voor 2020 is geopend, laat je gegevens direct achter.
 

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder