30-10-2012  EVO doet een pilot met SmartWater, een nieuwe methode om goederen tegen diefstal te beschermen door er een onzichtbaar forensisch spoor op aan te brengen. EVO zoekt 3 bedrijven die willen meedoen aan de pilot en een jaar kosteloos van het systeem gebruik willen maken.

Werking SmartWater

SmartWater is een speciaal soort polymeer, dat op te beveiligen objecten wordt aangebracht en daarna niet kan worden verwijderd. Objecten waarop SmartWater is aangebracht, zijn voorzien van een unieke code. De codes staan in een database waarbij geregistreerd staat wie de eigenaar van een object is. Wanneer gestolen goederen worden onderschept, dan heeft de politie de techniek om het forensisch spoor te achterhalen. Bij een rechtzaak kan dit dienen als bewijsmateriaal en goederen kunnen weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Bedrijven die SmartWater op hun spullen hebben aangebracht, communiceren dit via waarschuwingsmaterialen op hun objecten. Zo worden potentiële dieven afgeschrikt. 

Wapen tegen ladingdiefstal

SmartWater-vloeistof is op vrijwel alle objecten toe te passen, zoals computers en bouwmaterialen op bouwterreinen. Het is ook een goed wapen tegen diefstal van voertuiglading. Ondernemers die meer informatie willen en/of zich willen aanmelden voor de pilot, kunnen contact opnemen met Pieter van der Bas van EVO.