Overbruggingsregeling van kracht voor ADR-certificaten

Leestijd 1 minuut

15-12-2020  Als gevolg van het kabinetsbesluit tot een lockdown vinden vanaf dinsdag 15 december bij het CBR geen examens, toetsen en rijtesten plaats. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. De examenstop geldt in ieder geval tot en met 19 januari. Het CBR schat in dat het de komende weken om circa 190.000 examens, toetsen en rijtesten gaat. Deze kunnen zodra het weer veilig is zonder extra kosten worden ingehaald.

Door de sluiting van het CBR kan het voorkomen dat bepaalde certificaten, passen of examenuitslagen verlopen. Het CBR merkt op dat deze bij de lockdown eerder dit jaar werden verlengd, maar kan nog niet aangeven of dit nu ook het geval zal zijn. Voor ADR-certificaten is inmiddels wél bekend dat deze worden verlengd.

Geldigheid ADR-certificaten

Vanuit de regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, het ADR, is het voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren en voor veiligheidsadviseurs nodig om een geldig certificaat te hebben. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten weten dat hiervoor inmiddels een Europese overbruggingsregeling is ingesteld. Certificaten van ADR-chauffeurs of ADR-veiligheidsadviseurs die tussen 1 maart 2020 en 1 februari 2021 verlopen, blijven geldig tot 28 februari 2021.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder