06-08-2012  Rob Lausberg, voormalig adjunct-directeur van EVO, is op 31 juli in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn overleden. Hij is 68 jaar geworden.

Rob Lausberg begon in 1965 zijn loopbaan bij EVO; eerst als assistent districtssecretaris in Rotterdam en later districtsecretaris in Noord-Holland. Nadat hij als afdelingshoofd en manager voor EVO actief was in heel West- en Zuid-Nederland, werd hij in 2003 als adjunct-directeur verantwoordelijk voor inkoop, producten en diensten. Rob Lausberg was onder meer verantwoordelijk voor de bouw van en verhuizing van EVO naar het huidige onderkomen aan het Signaalrood in Zoetermeer.

In 2009 trad Lausberg uit dienst bij de verladersorganisatie. Na zijn pensionering bleef hij actief, onder andere in diverse projecten voor het ID College en de Haagse Hogeschool, Distripool en het Ondernemersklankbord, waar hij jonge ondernemers begeleidde.

Rob Lausberg was getrouwd, vader van drie zonen en grootvader van acht kleinkinderen.

Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO: ‘Rob heeft zich 44 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de belangen van EVO en haar leden. Hij was een buitengewoon aimabele, humorvolle en energieke collega en vriend op wie je kon bouwen. Ook na zijn pensionering bleef hij betrokken bij het wel en wee van de vereniging; tekenend voor zijn loyaliteit. Zijn voormalige collega’s, het bestuur en alle leden die hem hebben gekend, zullen hem missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nel, zijn kinderen, kleinkinderen en andere familieleden en dierbaren.’

Rob Lausberg wordt op dinsdag 7 augustus in Alphen aan den Rijn begraven.