Voorraadbeheer: werk aan de winkel

Bespaar onnodige kosten

Voorraad. Bijna alle groothandels en productiebedrijven hebben er mee te maken. Het goed beheersen van de voorraad heeft veel voordelen en kan onnodige kosten besparen. Te veel voorraad zorgt voor opslagkosten, incourante voorraad en rentekosten. Terwijl te weinig voorraad leidt tot nee-verkoop, lage leveringsbetrouwbaarheid en ontevreden klanten. Goed voorraadbeheer is een zwaar onderschat onderdeel van de bedrijfsvoering. Kortom, werk aan de winkel!

Maximale service

Van een abc-analyse tot de veiligheidsvoorraad en van de servicegraad tot voorraadkosten, het beheersen van de voorraad bestaat in elke organisatie uit tientallen onderdelen. Goed onderbouwde afwegingen en keuzes bepalen het succes. Kies je voor een hoge servicegraad, dan zie je dit vaak terug in hoge veiligheidsvoorraden met bijbehorende opslagkosten. Is de servicegraad te laag, dan zien klanten je als een minder betrouwbare schakel in de keten. Ga dus op zoek naar balans.

Uitdagingen, gevolgen, oplossingen

Als leidraad bij het effectief beheersen van de voorraad hebben we een whitepaper gemaakt. Die biedt praktische handvatten om de eerste stappen te zetten naar effectief voorraadbeheer. We gaan in op de uitdagingen en de gevolgen van onjuist voorraadbeheer. En tot slot geeft Paul Durlinger, docent van de masterclass voorraadbeheer, tien in deze whitepaper tips waarmee iedereen meteen aan de slag kan. Heb je behoefte aan meer handvatten? Dan is de masterclass een goede optie. "Je bespaart door de masterclass minimaal € 20.000 per jaar of je krijgt jouw inschrijfgeld terug!", aldus Paul.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder