20-09-2016  Btw die is betaald in andere lidstaten van de Europese Unie in 2015 moet via de speciale portal van de Nederlandse belastingdienst voor 1 oktober worden teruggevraagd. EVO geeft tips om rekening mee te houden.

Vraag de login aan

Ondernemers die nog geen inloggegevens hebben voor de portal van de belastingdienst moeten deze zo snel mogelijk aanvragen. Het aanvragen kan hier.

Vraag uw inlog aan

Taalobstakels

Deze portal dient als doorgeefluik richting belastingdiensten in het buitenland. Het btw teruggaveverzoek wordt dan uiteindelijk afgehandeld in het land waar de btw is betaald. Ondernemers moeten wel rekening houden met de mogelijkheid dat een aantal lidstaten alleen wenst te communiceren in de eigen taal.

Vormfouten

Voorkom bij het samenstellen van de verzoeken vormfouten. Zoals het niet juist kiezen van de periode, het niet vermelden van btw-nummers van leveranciers of een verkeerd gekozen teruggavecode. Deze fouten kunnen het verzoek .

Check de registratie

Indien u belaste prestaties verricht in het land waarvan u btw wilt terugvragen, dan is het niet mogelijk btw terug te vorderen via de belastingdienstportal. Maar dan moet dit via de periodieke btw-aangifte in dit land.

BTW-PLAZA

Voor ondernemers die moeite hebben met deze materie werkt EVO samen met BTW-PLAZA. Elk EVO-lid heeft daardoor gratis toegang tot de btw & accijns-teruggavetool via de homepage van BTW-PLAZA. Hierin zijn alle benodigde informatie en relevante documenten over teruggaveverzoeken te vinden.

Gebruikers zijn direct betrokken bij het teruggaveproces, maar BTW-PLAZA zorgt ervoor dat de verzoeken correct en tijdig worden ingediend. Bovendien verzorgt BTW-PLAZA de communicatie met de buitenlandse belastingdiensten.

Meer informatie over BTW-PLAZA