21-10-2014  De vraag naar logistiek managers en supply chain managers steeg in het derde kwartaal van 2014 met 36 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. De groeiende vraag wordt veroorzaakt door een sterke stijging vanuit de industriële sector en de logistieke dienstverleners. Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt 3e kwartaal  2014 Yacht.

Toenemende complexiteit vraagt om professionalisering

Het toegenomen volume aan kleine orders en retourzendingen, service innovaties en de daarmee samenhangende focus op een perfecte orderfulfilment tegen minimale kosten stellen de sector voor een grotere uitdaging. Binnen de sector is veel aandacht voor ketenintegratie zowel richting industriële klant als consument, warehouse optimalisatie en het verbeteren van de planningscompetentie. Zoals blijkt uit de vacature analyse vertaalt deze focus op procesoptimalisatie zich naar hogere eisen op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties van de supply chain professionals.

Op zoek naar logistiek professionals?

Topcoaches voor Toptalent  is een uniek coaching programma voor logistieke toptalenten. Jaarlijks komt een selecte groep van 10 tot 20 ambitieuze vierdejaars studenten Logistiek van tien verschillende hogescholen voor dit programma in aanmerking. Deze studenten gaan aan de slag met een afstudeeropdracht bij de leden van TLN en EVO.

Wilt u weten wat Topcoaches voor Toptalent de afgelopen jaren heeft betekent voor bedrijven en voor studenten? Download nu de informatiefolder via het formulier rechts.