02-09-2015 Veel ondernemingen laten nog steeds de kans om de btw terug te vorderen uit het buitenland aan zich voorbij gaan. ‘Het is te veel werk of mensen vinden het te ingewikkeld’ zegt Ariane van den Berg, btw-specialist bij VDF. ‘Meer dan 70 procent (omgerekend zo’n 5,5 miljard euro) aan btw blijft daardoor jaarlijks in kas bij de belastingdiensten’. Deze btw op kosten die gemaakt zijn in het buitenland in 2014 moet voor 1 oktober 2015 teruggevorderd worden. Daarna is er geen teruggave meer mogelijk.

Gebruik BTW-PLAZA

VDF (Van Driel Fruitier btw-specialisten) is de samenwerkingspartner van EVO voor diverse financiële diensten. Speciaal voor EVO-leden is er een eenvoudige online btw -en accijns teruggavetool ontwikkeld. Deze tool bevindt zich op www.BTW-PLAZA.nl. EVO-leden kunnen er gratis gebruik van maken, na aanmelding.

Op BTW-Plaza zijn alle benodigde informatie en relevante documenten te vinden om teruggaveverzoeken te plaatsen. Elke ondernemer is zelf direct betrokken bij het teruggaveproces, maar BTW-PLAZA zorgt ervoor dat de verzoeken correct en tijdig worden ingediend. Leden betalen alleen een percentage van het teruggavebedrag bij een succesvolle teruggave (no cure no pay). Ook ontvangen EVO-leden 20 procent korting op de tarieven van VDF wanneer er nog andere btw-diensten nodig zijn.