Voor alle chauffeurs met bestemming Frankrijk verstandig coronatest te doen voordat zij Kent binnenrijden

Leestijd 2 minuten

7-1-2021  Het Britse Department of Transport heeft laten weten dat vrachtauto’s van meer dan 3,5 ton niet terechtkunnen op de adviescentra voor vrachtvervoerders van Manston Airport en de Sevington Inland Border Facility in Kent voor een coronatest of informatie over het vervoer van goederen tussen het VK en de EU.

Chauffeurs van Heavy Goods Vehicles (HVG’s) die vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) de oversteek naar Frankrijk willen maken, hebben verplicht een negatieve COVID-testuitslag nodig. In het VK zijn tientallen adviescentra (haulier advice sites) ingericht, waar chauffeurs zich kunnen laten testen en bovendien een border readiness check kunnen laten doen. Daarmee kunnen zij vaststellen of zij over de juiste documentatie beschikken om de Europese Unie binnen te mogen reizen.

HVG’s die bepaalde gevaarlijke stoffen vervoeren, kunnen hiervoor niet terecht op de locaties in Manston en Sevington (beiden nabij Dover), zo laat het Britse ministerie van Transport weten. Voertuigen waarvan bevestigd is dat deze geen toegang krijgen zijn:

  • Voertuigen met alleen explosieven;
  • Voertuigen die polymeriserende stoffen vervoeren;
  • Voertuigen die infectueuze stoffen vervoeren;
  • Voertuigen met radioactieve stoffen;
  • Voertuigen met goederen die een hoog risico opleveren vanuit terroristisch oogpunt.

Ook andere voertuigen met gevaarlijke stoffen wordt mogelijk de toegang geweigerd.

Geen andere keuze

Het ministerie adviseert chauffeurs met bestemming Frankrijk met klem om de coronatest te doen voordat zij Kent binnenrijden. Chauffeurs van HVG’s met gevaarlijke stoffen hebben dus zelfs geen andere keuze, aangezien zij zullen worden geweigerd op de locaties in Manston en Sevington. Een overzicht van alternatieve locaties is te vinden op: https://www.gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations.

Open grenzen voor transport is 1 van onze 10 punten die handel en logistiek een belangrijke impuls geven en daarom in elk verkiezingsprogramma thuishoren.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder