Verdere beperking voor bevoorrading

Leestijd 1 minuut

02-02-2021  Vrachtauto’s zijn niet langer welkom in het wervengebied van de oude binnenstad van Utrecht per 2 maart 2021. Dit betekent een geringe maar toch verdere beperking voor de bevoorrading in het gebied.

Er geldt nu een maximale as-last (het gewicht op een as met 2 wielen) van 2 ton. Utrecht constateert echter dat door veel zwaar vrachtverkeer deze beperking wordt genegeerd. Om het handhavingsregime te verduidelijken kiest de gemeente voor een vrachtautoverbod. Dit verbod gaat gelden op de Oudegracht, de Nieuwegracht, de Plompetorengracht en de Drift. Op de Kromme Nieuwegracht geldt sinds december 2019 al een vrachtautoverbod.

Probleem

Ondanks de geringe beperking ziet evofenedex op termijn een probleem. In 2025 wordt in het gebied ook een zero-emissiezone van kracht. Bestelwagens worden door elektrificatie zwaarder en kunnen dan wellicht niet meer het gebied in.

evofenedex blijft in gesprek met de gemeente Utrecht om te komen tot een werkbare situatie na 2025. Hierbij wordt gedacht aan privileges en een goed ontheffingenbeleid om slim, duurzaam en efficiënt goederenvervoer te waarborgen.

zero-emissie gemeente

‘Help steden zich klaar te stomen voor zero-emissiestadslogistiek’ is 1 van onze 10 punten die handel en logistiek een belangrijke impuls geven en daarom in elk verkiezingsprogramma thuishoren.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder