10-08-2017  evofenedex pleit volgende week bij Schiphol voor voldoende capaciteit voor vrachtvluchten. De vereniging wil voorkomen dat de export van bijvoorbeeld bloemen, medicijnen of hightech-producten de komende jaren in het geding komt.  

Goede netwerkkwaliteit

Schiphol is een luchthaven van wereldformaat – ook voor het vrachtvervoer. Een goede netwerkkwaliteit en service op de grond zorgen er volgens evofenedex voor dat meer bedrijven zich in de regio vestigen.

Belang

In september worden de beschikbare slots voor luchtvaartmaatschappijen opnieuw verdeeld. Als er hierna onvoldoende ruimte voor vrachtvluchten zouden ontstaan, kan dit de export van handels- en productiebedrijven in Nederland remmen. Hierdoor vermindert het de aantrekkelijkheid van Nederland als vestigingsplaats voor deze bedrijven. Daarom onderstreept evofenedex volgende week in een rondetafelgesprek met betrokken partijen het belang van vrachtvluchten op Schiphol.

Vrachtcentrum

Eerder dit jaar pleitte evofenedex nog voor een apart vrachtcentrum op Schiphol. Door alle vrachtafhandelingen op Schiphol Zuidoost te vestigen, komt er één centraal punt voor de luchtvrachtoperatie. Ook komt er hierdoor extra capaciteit voor passagiersterminals op Schiphol Centrum, waar nu een tijdelijke terminal staat.