27-06-2016  “Als de Lehman Brothers de Lehman Sisters waren geweest, was het lang zo’n bende niet geworden.” Het onderwerp ‘mannelijk versus vrouwelijk leiderschap’ stond op het EVO Supply Chain Summit op 1 juni prominent op de agenda. Keynote speaker Nicole Edelenbosch refereerde daar aan de bekende uitspraak van Neelie Kroes, maar hoe staat het er eigenlijk voor in de traditioneel mannelijke wereld van de logistiek? In EVO Logistiek nummer 3, die vorige week verscheen, komen vier topvrouwen aan het woord.

Go, go, go!

“Als het moet, ga ik op mijn strepen staan, maar ik overtuig liever met feiten”, vertelt Carin Hendriksen (46), EDC Warehouse Manager/eMSC Lean Manager bij Omron, onder andere in dit artikel. Het valt haar op dat het in de logistiek ‘is gericht op go, go, go! Volume, volume, volume!’ “Er is weinig aandacht voor het individu in het proces. Er wordt vooral gebruikgemaakt van tijdelijke, goedkope arbeidskrachten. Flexibiliteit is het toverwoord.”

Haar team is samengesteld uit voornamelijk vaste krachten, vertelt zij. “Mensen erin, mensen eruit - daarmee verbeter je de zaak niet. Wil je een goed proces en dat behouden, dan heb je goede en betrokken mensen nodig. Mensen die jou voeden en mee kunnen in de veranderingen. Dat gaat niet wanneer je morgen werkt met Kees en overmorgen met Piet.”

Hart op de tong

Alberdine van Velzen (41), General Manager bij DailyFresh Logistics, zegt in het artikel dat zij begrijpt dat sommige vrouwen moe worden van het onderwerp mannelijk versus vrouwelijk leiderschap. “En het is natuurlijk ook best raar dat we het daar anno 2016 nog over hebben. Tegelijkertijd is de logistiek nog altijd een door mannen gedicteerde sector. Heb ik daar problemen mee? Nee. Sterker nog, ik werk heel graag met mannen. Mannen zijn over het algemeen een stuk duidelijker. Ze zeggen wat ze ergens van vinden en zodra zaken zijn uitgesproken, gaan ze over tot de orde van de dag en komen ze er niet later nog eens op terug. Dat is over het algemeen een verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen dragen veel vaker het hart op de tong. En ja, wij vrouwen zijn nog altijd in de minderheid, maar niet langer de mindere.”

Gewoon anders

Astrid Buyssen (47), Manager Commercial Operations bij Shell, zegt desgevraagd dat het ‘nu eenmaal een feit is dat er nog steeds maar weinig vrouwen werkzaam zijn in de top’. “Niet alleen in de logistiek. We zien dat in veel sectoren terug. Ik vind dat erg jammer, omdat ik denk dat wij als vrouwen echt iets kunnen toevoegen, simpelweg omdat we anders zijn. Niet beter of slechter, maar gewoon anders.”

Down to earth

Dorien van Doorn (56), werkzaam als interim manager in de logistieke sector, meent dat vrouwen ‘wat meer down to earth zijn, minder om zaken heen draaien en dingen heel simpel kunnen zeggen’. Mannen hebben vaak veel meer woorden nodig, stelt zij. “In de regel houden mensen niet van verandering. In dergelijke situaties worden ze graag bij de hand genomen. Ik heb ervaren dat mensen het prettiger vinden wanneer een vrouw ze bij de hand neemt dan wanneer een man dat doet, want dan krijg je minder dat zogenoemde machtsgedoe. Even simpel gesteld: mannen werken vaak op basis van macht terwijl vrouwen in mijn beleving acteren op basis van de combinatie macht en sensitiviteit.”