VVD en CDA vragen aandacht voor handel

Export zorgt voor een derde van ons nationaal inkomen

29-11-2018  De VVD en het CDA willen meer aandacht voor het handelsbeleid van het kabinet. Dat hebben de twee partijen woensdag nadrukkelijk gevraagd aan minister Sigrid Kaag (Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking) tijdens het debat over de begroting van haar ministerie. Wij concludeerde al eerder dat het kabinet in de begroting van het departement en in de handelsagenda meer aandacht moet schenken aan handel.

“Er gebeurd veel in de wereld dat onze handelsbetrekkingen raakt zoals brexit, de opkomst van China en de handelsoorlogen vanuit de Verenigde Staten. En onze export, mede naar deze landen, verzorgt toch een derde van ons nationaal inkomen. Dan is het goed daar scherp op te anticiperen in de begroting en in de handelsbrief. De VVD en het CDA hebben in dat kader om aanscherpingen gevraagd en daar zijn we blij mee”, aldus directeur Bart Jan Koopman.

Vervolg

Donderdagavond vergadert de Kamer verder met de minister over haar begroting. Dan is zij aan zet om de vele vragen, waarvan het merendeel over ontwikkelingssamenwerking, te beantwoorden. Begin december wordt er dan over eventuele amendementen en moties gestemd.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder