VVD en SGP willen aanschaf buitenlandse tachograafkaarten mogelijk maken

Concurrentienadeel voor Nederlandse ondernemers tegengaan

13-6-2019  De Kamerleden Remco Dijkstra en Martin Worsdörfer van de VVD en Chris Stoffer van de SGP vragen aan minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Keyzer expliciet of het voor Nederlandse ondernemers in de toekomst mogelijk kan worden om zelf in het buitenland hun tachograafkaarten te kopen. Naar aanleiding van de berichtgeving van evofenedex, TLN, en KNV over de kosten van de Nederlandse tachograafkaarten heeft de VVD samen met de SGP deze Kamervragen gesteld.

Wij zijn erg te spreken over de steun vanuit de Kamer voor het pleidooi om ondernemers deze kaarten in het buitenland te laten aanschaffen. De tarieven van de Nederlandse kaarten zijn te hoog, waardoor er voor Nederlandse ondernemers een concurrentienadeel ontstaat. De huidige tarieven zijn daarnaast ook niet in lijn met het nieuwe, rechtvaardigere tarievenstelsel voor ILT- en Kiwa-producten, waar de overheid nu al jaren aan werkt. In dat nieuwe stelsel moet de prijs van producten als de tachograafkaarten kostendekkend zijn, in lijn met een in 2014 aangenomen motie uit de Tweede Kamer en mogen er geen verliezen gecompenseerd worden met opbrengsten van andere producten.

 

In dat kader roepen wij de Tweede Kamer tijdens een debat op om over dit onderwerp de minister te vragen dit tariefstelsel zo snel mogelijk op tafel te krijgen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder