08-03-2017  De VVD – momenteel op kop in de peilingen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen – is het eens met alle onderdelen van het evofenedex tienpuntenplan  voor meer export en slimmere logistiek. Tweede Kamerlid Barbara Visser zette tien vinkjes.

Open grenzen

Barbara Visser nam namens de VVD deel aan het evofenedex verkiezingsdebat in Oostzaan. Na afloop daarvan werd ze door evofenedex-voorzitter Steven Lak gevraagd naar haar mening over het tienpuntenplan, waarna ze alle vakjes daarvan inkleurde.  Waar een toenemend aantal politieke partijen moeite heeft met open grenzen in Europa en handelsverdragen die logistiek en export vereenvoudigen, gaf de VVD aan ook deze punten (inclusief ‘eenvoudiger handel met Amerika’) te steunen.

Flexibel personeel

Zoals Visser ook de wens van flexibel inzetbaar personeel ondertekende. “Die flexibele schil van tijdelijk inzetbare medewerkers is heel belangrijk in sommige bedrijfstakken, vooral in bedrijven met magazijnen”,  stelt Visser, die er ook voor pleitte om de risico’s voor werkgevers bij het aannemen van mensen in vaste dienst weg te nemen. “Ik kan me goed voorstellen dat werkgevers huiverig zijn om een vast contract aan te bieden; er zijn voorbeelden van bedrijven die tot wel twaalf jaar moeten doorbetalen aan een zieke werknemer.”

Ontslagrecht

Het Kamerlid hekelde tevens de moeizame situatie rondom het ontslagrecht in Nederland. “Als een ondernemer een nieuwe bakkerij opent, dan neemt hij eerst een jurist in dienst en geen bakker. Zo ingewikkeld is het inmiddels.”