16-04-2015  Gisteravond heeft Volkswagen in de voormalige munitiefabriek bij Zaandam de zesde generatie van de 'VW-bus' onthuld. De T6 komt op de markt als gesloten bestelauto, chassis-cabine, pick-up, combi, personenbus en vakantiebus.

12 miljoen

Bij de presetantie stond Volkswagen bijna vanzelf stil bij de eerste schetsen van importeur Ben Pon. Hij maakte in 1947 een schets van een efficiënt vierkant mobiel werktuig voor pakkettenvervoer. Het resultaat is bekend. Van de T-series werden tot nu toe wereldwijd ongeveer 12 miljoen auto's verkocht.

Volkswagen monteert in de T6 een nieuwe generatie 2,0-liter TDI dieselmotor met 84, 102, 150 en 204 pk aan vermogen. De dieselmotoren voldoen aan de Euro-6-emissienorm en hebben AdBlue nodig om aan die normen te voldoen. De 13-liter AdBLue-tank is voldoende voor ongeveer 7000 km rijden.

Veiligheid

Nieuw in de T6 zijn adaptieve cruise control (ACC) en een (eventueel met de afstandsbediening) elektrisch te openen en sluiten achterklep. Klanten kunnen, al of niet tegen meerprijs, verder kiezen uit een reeks aan veiligheidsvoorzieningen, zoals een Front Assist (verkleint de kans op kop-staartbotsingen) en een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangwagens. Ook is het mobiele entertainment met radio en navigatie in vele varianten beschikbaar.