Waar ligt de hedendaagse supply chain manager wakker van?

Supply chain managers vertellen waar zij wakker van liggen

01-03-2019  Veranderingen gaan niet zonder slag of stoot. Dat weten managers in de logistiek maar al te goed. Van ketensamenwerking tot ict-systemen: het logistieke speelveld brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Maar waar ligt de hedendaagse supply chain manager eigenlijk wakker van? Wij vroegen het drie supply chain managers.

Beschikbaarheid van transport

“De beschikbaarheid van transport is momenteel wel een uitdaging vanwege de huidige economie. Er is een tekort aan chauffeurs en soms een tekort aan auto’s, waardoor de transporttarieven ook stijgen. We hebben een inhaalslag gemaakt om dit structureel anders te organiseren, rekening houdend met de lokale situatie in de landen waar we actief zijn. We hebben hard ons best moeten doen om de juiste partners te vinden en de bestaande partners te laten accepteren dat wij het nodig vonden om het vervoer anders te organiseren”, aldus Jeroen Scholte, supply chain manager bij Dyka.

Implementeren nieuw planningssysteem

“Ik ben niet iemand die vaak wakker ligt, maar het implementeren van nieuwe systemen zorgt altijd voor de nodige uitdagingen. Zo hebben we afgelopen jaar een nieuw planningssysteem van softwareontwikkelaar OM Partners geïmplementeerd. Het systeem draait goed, maar dat heeft ons wel veel tijd en energie gekost. Ook de naderende brexit brengt heel veel onzekerheid met zich mee, waardoor het lastig is om een goed plan te maken,” vertelt Hans Bruning, supply chain manager bij GNT-International.

Planning en levering nieuwe collectie

“CoolCat werkt geregeld samen met gastontwerpers voor de collecties. Zo lanceerden we onlangs een campagne met de Nederlandse rapper Ronnie Flex. Het is dan belangrijk dat alle producten die bij deze campagne horen exact op de vooraf geplande datum in de winkels en webshops in Nederland worden geleverd. Eén week voor de start van de campagne bleek dat de zending door de luchtvaartmaatschappij op drie verschillende vliegtuigen was gezet, en dat ze als gevolg van diverse vertragingen vaststonden op drie verschillende vliegvelden. Dit bracht zeker wat hoofdbrekens met zich mee. Gelukkig hebben we goede contacten met onze expediteurs en konden we het op tijd oplossen,” aldus Harold Reusink, supply chain manager bij CoolCat.

Dit artikel is eerder in delen gepubliceerd in evofenedex magazine.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder