17-09-2013  Het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) moet meer worden benut. Dit zeggen verzekeraars in de nieuwste WLS-Nieuwsbrief.

Preventie

Pre-employmentscreening - personeel vooraf screenen op eventuele criminele of frauduleuze activiteiten - is van groot belang voor schadelastbeheersing in de logistieke sector. Schadelastbeheersing begint altijd met preventie, aldus de verzekeraars. De verzekering is het laatste vangnet.

Niet alles is verzekerbaar

Bovendien beseft de ondernemer niet altijd dat niet alles verzekerd of verzekerbaar is, bijvoorbeeld op grond van CMR en AVR, maar ook op grond van polisvoorwaarden. De onverzekerde schade door fraude of criminaliteit van eigen personeel, ook uitzendkrachten en medewerkers van charters, kan enorm groot zijn en soms zelfs het faillissement betekenen.

Dit risico weegt niet op tegen de zeer lage kosten van deelname aan het Waarschuwingsregister Logistieke Sector, aldus de verzekeraars.

Snel

Het controleren van sollicitanten (ook flexibel personeel) via het WLS is dan ook een krachtige en razendsnelle toevoeging aan bestaande manieren om personeel vooraf te screenen. Veel ondernemers beperken zich tot het eisen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en soms een paar referenties, maar dat is niet voldoende.

Meer hierover staat in de WLS-Nieuwsbrief.

Bijlagen