Wanneer stapt het mkb over op de elektrische bestelauto?

Ministerie I&W en evofenedex slaan handen ineen voor onderzoek naar elektrisch vervoer.

02-02-2018  Staan ondernemers open om over te stappen op elektrisch vervoer en willen ze er wel in investeren? Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) doen we onderzoek naar de behoefte van mkb’ers.

Het streven is om in de grote binnensteden het goederenvervoer in 2025 volledig elektrisch te hebben. Buiten deze grote steden kan er nog in beperkte mate gebruik gemaakt worden van diesels, maar ook daar moet de uitstoot van schadelijke gassen fors naar beneden. Het kabinet heeft in het regeerakkoord opgenomen dat er vanaf 2030 er geen auto’s meer verkocht worden met een verbrandingsmotor en dus de facto alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Elektrische aandrijving van het wagenpark is de toekomst.

Onderzoek

Samen met het ministerie van I&W willen wij de uitdagingen voor ondernemers richting de overstap naar volledig elektrisch rijden in beeld brengen. Slechts een klein deel van het wagenpark wordt nu elektrisch aangeboden, maar dit zal de komende jaren veranderen. Staan ondernemers ervoor open om de overstap naar elektrisch rijden te maken? Wat zijn voor hen kritische succesfactoren voor deze investering? En aan welke eisen moet het elektrische bestelauto aanbod voldoen?

Powerbank cadeau                                   

Op dit moment wordt het onderzoek uitgevoerd op locaties waar veel MKB-ondernemers te vinden zijn zoals bij de Technische Unie, Zegro, Hanos en Flora Holland.  Inmiddels is ook de online variant van het onderzoek gestart. Het onderzoek bestaat uit maximaal twaalf vragen, mkb’ers kunnen hier aan meedoen. Elke tiende deelnemer aan het onderzoek ontvangt de unieke powerbank van evofenedex. De verwachting is dat in april de onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder