Wantijbrug (N3) meer dan twee maanden afgesloten

Voor het verkeer worden er omleidingsroutes ingesteld

08-11-2019  De Wantijbrug (N3) nabij Dordrecht is van maandag 20 januari tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is nodig voor renovatiewerkzaamheden en om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Voor het verkeer worden er omleidingsroutes ingesteld. Dit heeft gevolgen voor het vrachtverkeer, het vervoer van gevaarlijke stoffen en de scheepvaart. In augustus werd de renovatie van de Wantijbrug nog uitgesteld.

In de periode van maandag 20 januari tot en met 3 april 2020 moet het doorgaande auto- en vrachtverkeer omrijden via de A15 en A16. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten (buiten de spits). De omleiding voor vervoer van gevaarlijke stoffen loopt via de A59, A27 en A15. Dit betekent een extra reistijd van ongeveer 40 minuten (buiten de spits). Verder wordt de brug voor de scheepvaart niet bediend vanaf 6 januari tot oktober 2020. Scheepvaart wordt via scheepvaartberichten op de hoogte gebracht.

Renovatie

Rijkswaterstaat vervangt de beweegbare brugdelen door zwaardere brugdekken. Daarvoor moet de constructie van de kelder daaronder worden versterkt. Verder worden de systemen voor de bediening, besturing en bewaking vervangen omdat zij aan het eind van hun technische levensduur zitten.

Werkzaamheden in 2020

Later in 2020 zijn er nog weekend- en nachtafsluitingen nodig om de beweegbare brugdelen te vervangen en de brug te testen. Bovendien start in juni 2020 het groot onderhoud voor de N3. Naar verwachting is de renovatie van de brug in september 2020 klaar.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder