03-10-2013  Dienstverleners reageren vaak met ongeloof en wantrouwen op voorstellen van afnemers die gaan over supply chain finance (SCF). De onbekendheid met SCF is volgens kenners dan ook een belangrijk obstakel in de verdere uitrol ervan.

Dat zeggen enkele kenners van SCF in de meest recente uitgave van EVO Logistiek.

Kaspositie

In deze crisistijden is krediet krijgen moeilijk. Via supply chain finance kunnen zowel de inkoper als zijn leverancier hun kaspositie verbeteren.

Veel dienstverleners en leveranciers reageren echter wantrouwend als ze voorstellen krijgen over SCF. ‘Zij vinden het onbegrijpelijk en verdacht dat zij nu plots een aanbieding krijgen met veel gunstiger voorwaarden’, zegt onderzoeker Matthew Reindorp van de Technische Universiteit Eindhoven.

Addertje

Waarom de dienstverleners een addertje onder het gras vermoeden, staat beschreven in het themaverhaal ‘Een logische volgende stap’ in EVO Logistiek, dat gaat over SCF. Sommigen zien SCF niet alleen zien als een financieel instrument, maar als een duurzame en strategische innovatie, zo blijkt uit het artikel.

EVO Logistiek verschijnt vrijdag 4 oktober. Niet-abonnees kunnen via het formulier rechts op deze pagina een gratis proefexemplaar aanvragen.