Wat zijn de laatste Trends in Export?

Live webinar met actueel onderzoek naar voorlopig eerste inschatting en impact coronavirus op exportsector

20-03-2020  Op woensdag 25 maart organiseren Atradius en evofenedex om 15 uur een interactief webinar over de meest actuele Trends in Export. Hierbij presenteren Tom Kaars-Sijpesteijn en Bart Jan Koopman live de resultaten van het onderzoek Trends in Export 2020. Afgelopen week is bovendien aanvullend onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op exporterende bedrijven. Ook die resultaten worden 25 maart bekendgemaakt.

“Omdat ons onderzoek al was afgesloten toen de coronacrisis nog tot China beperkt was, hebben wij afgelopen week aanvullend onderzoek gedaan naar de voorlopig eerste inschatting en impact van het COVID-19 virus op de exportsector”, legt Bart Jan Koopman van evofenedex uit. “Ook van dit actuele onderzoek presenteren wij de resultaten. Dit in de wetenschap dat de ontwikkelingen rond het virus heel snel gaan en onze inschattingen daardoor al weer snel achterhaald zullen zijn.”

Deze online presentatie vindt plaats op de dag dat het evenement voor de 22e keer zou plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA. “Gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben wij voor ieders veiligheid en gezondheid besloten het Trends in Export event te verplaatsen naar dinsdag 6 oktober 2020”, aldus Tom Kaars-Sijpesteijn van Atradius.

Betrouwbare barometer

Trends in Export is een gezamenlijk initiatief van Atradius en evofenedex, mede mogelijk gemaakt door NLinBusiness, dat zij sinds 1998 jaarlijks organiseren. De basis is een onderzoek onder ruim 4.000 Nederlandse exporteurs. De resultaten hiervan worden gepresenteerd tijdens een evenement, waar je als exporteur kennis en inspiratie kunt opdoen en kunt netwerken. Dit jaar brengt het onderzoek voor de 22e keer de trends, ontwikkelingen en verwachtingen van de exporteurs in kaart.

De deelnemers worden ieder jaar specifiek gevraagd naar hun groeiverwachting voor het komende jaar. Daarbij blijkt ieder jaar opnieuw dat de ‘voorspellingen’ die de exporteurs doen, zo goed uitkomen dat het onderzoek steeds meer beschouwd wordt als een betrouwbare barometer voor het Nederlandse exportklimaat.

Wil jij ook deelnemen aan het webinar?

Je kunt je gratis aanmelden.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder